top of page

Motnje hranjenja

Skupino za osebe, ki se srečujete z motnjami hranjenja. V odprto skupino vabimo vse, starejše od 16 let, ki se srečujete s težavami s hrano in prehranjevanjem, prekomerno telesno vadbo, čustvenim prehranjevanjem ter vas to ovira v vsakdanjem življenju in si želite sprememb.

S skupino smo pričeli v novembru 2022. Skupina je zapolnjena. 

Skupino za bližnje oseb, ki se srečujejo z motnjami hranjenja. V odprto skupino vabimo vse, katerih bližnji se srečujejo s težavami s hrano in prehranjevanjem, ter bi želeli pomagati sebi in drugim. Skupino zelo priporočamo, saj ponavadi bližnji prav tako potrebujete podporo.
 
S skupino smo pričeli v septembru 2022 in bo trajala do junija 2023, srečevali se bomo enkrat do dvakrat na mesec, po dogovoru.

Prispevek je zgolj simbolični, ker skupine delno sofinancira Mestna občina Maribor.

Potrebna je predhodna prijava na tel. št. 051 228 010 ali na mail: maja@meavita.si

Nekemične odvisnosti

Skupino za osebe, ki se srečujete z nekemičnimi odvisnostmi. V odprto skupino vabimo vse, starejše od 16 let, ki se srečujete s težavami na področju odvisnosti od IKT (prekomerna raba spleta, nakupovanje na spletu, igranje iger, prekomerna raba družbenih spletnih omrežij,...), nakupovanja, odnosov, dela ipd.  ter vas to ovira v vsakdanjem življenju in si želite sprememb.

S skupino pričnemo z oktobrom 2022, srečevali se bomo vsak prvi torek v mesecu od 18.00 do 19.30 oz. po dogovoru. 

Skupino za bližnje oseb, ki trpijo zaradi nekemičnih odvisnosti. V odprto skupino vabimo vse, katerih bližnji se srečujejo z nekemičnimi odvisnostmi ter bi želeli pomagati sebi in drugim. Skupino zelo priporočamo, saj ponavadi bližnji prav tako potrebujete podporo.
 
S skupino pričnemo z oktobrom 2022, srečevali se bomo enkrat mesečno, po dogovoru.

Prispevek je zgolj simbolični, ker skupine sofinancira Mestna občina Maribor.

Potrebna je predhodna prijava na tel. št. 051 228 010 ali na mail: maja@meavita.si .

Psihosocialna svetovalnica Mea vita

Psihosocialna svetovalnica Mea vita je razvojni socialnovarstveni program, sofinanciran s strani MDDSZ. 

Od januarja  do marca 2023 je  poskusno/prehodno obdobje programa, saj čakamo na odobritev sofinanciranja programa s strani MDDSZ. 

V program sprejemamo uporabnike, ki imajo težave na področju duševnega zdravja (anksioznosti, depresivnost, motnje hranjenja, odvisnosti, izgorelost, stres, težave v odnosih in druge težave v duševnem zdravju). 

Strokovna delavka v programu je Maja Gselman, univ.dipl.psihologinja.

Uradne ure svetovalnice: 
ponedeljek, četrtek in petek: 14.00-20.00
torek in sreda: 7.30-13.30

Zaradi narave dela (svetovanja v času uradnih ur), prosimo, da nas predhodno pokličete na telefon ali kontaktirate preko e-pošte, da se dogovorimo za termin ali vam svetujemo preko telefona, saj se tako lahko posvetimo vsakemu uporabniku posebej.     

Tel.št.: 051-228-010
e-pošta: maja@meavita.si


Svetovalnica ima prostore na naslovu
 Trg Leona Štuklja 5 v Mariboru. 

.

bottom of page