Deli svojo izkušnjo motnje hranjenja in pomagaj drugim

2.junij je mednarodni dan akcij ozaveščanja o motenjah hranjenja. Ker živimo v obdobju pandemije, smo živeli v socialni izolaciji ter je še zmeraj prisoten občutek negotovosti za stanje v prihodnosti in nemoči nadzora situacije, vse to lahko povečuje nastanek motnje hranjenja ali poslabšanje le-te pri tistih, ki jo že imajo. Zaradi nastale situacije pandemije smo se na Inštitutu Mea vita odločili, da letošnjo akcijo ozaveščanja izpeljemo s pomočjo deljenja zgodb preko spleta. 

Letošnja dejavnost akcij se torej nanaša na deljenje lastne izkušnje z motnjo hranjenja preko spleta. Osebne zgodbe o okrevanju po motnji hranjenja so lahko izjemno prepričljive in navdihujoče. Pripovedovanje teh zgodb razbija stigmo, povezano z motnjami hranjenja, in pripomore k lažjemu razumevanju, kaj lahko uspešno deluje pri okrevanju. Ko se zgodbe varno delijo, lahko motivirajo in opolnomočijo druge, da začnejo svojo pot do okrevanja.

Zato vabimo vse, ki želite deliti svojo izkušnjo z drugimi, da nam pošljete svojo izkušnjo v obliki zgodbe, stripa ali ilustracije  na mail: maja@meavita.si . Zgodbo bomo pred objavo pregledali v skladu s smernicami in jo objavili na tej spletni strani in na našem FB profilu. 

Zgodbo lahko objavite anonimno, pod psevdonimom ali z vašim imenom, kakor se vi odločite, da je za vas sprejemljivo in varno. Vsi vaši podatki bodo varovani v skladu z GDPR.  Na povezavi spodaj so napisani napotki/smernice, kako spregovoriti o svoji izkušnji/zgodbi v širši javnosti. Smernice je v okviru mednarodnega dneva akcij ozaveščanja 2020 pripravila NIED – National initiative for eating disorders (dostopno na uradni spletni strani mednarodnega dneva ozaveščanja:  www.worldeatingdisordersday.org). 

 

Delite svojo dragoceno izkušnjo z drugimi in s tem pomagajte pri razbijanju stigme o motnjah hranjenja ter motivirajte druge, ki se srečujejo s to motnjo, da si poiščejo pomoč in se  ozdravijo motnje hranjenja. 

Vse pravice 2016 - 2020 © Inštitut Mea Vita. Uporaba in navedba podatkov in vsebin je dovoljena zgolj z navedbo vira.